Upplever du att det bubblar i avloppet? Anledningarna till detta kan vara många och beroende på vilket kan det även finnas olika lösningar. I denna artikel tänkte vi därför gå igenom olika anledningar till att det kan bubbla i avloppet, samt vilka åtgärder som går att vidta.

Bubblar i avloppet

 

Det bubblar i avloppet i köket 

Att råka ut för problem med avloppet är aldrig kul, men oturligt nog något som de flesta bostadsägare råkar ut för. Ett problem som många upplever är att det bubblar i avloppet i köket. Beroende på hur pass mycket det bubblar kan du avgöra vad problemet är.

Orsaker & lösningar

Om du upplever ett väldigt våldsamt bubblande från avloppet kan felet vara att dina ledningar är dåligt luftade. Detta leder således till att det skapas ett undertryck i rören. Detta problem kan även förekomma i golvbrunnar, samt i toaletten. Ett bra tips är att se över ledningarnas ventil som ska vara fullt öppen.

Om du däremot upplever ett mildare bubblande kan detta tyda på ett avloppsstopp. Något som inte är så konstigt med tanke på allt matfett och matrester som dagligen spolas ner i köksavloppet.

Vi har tidigare skrivit en artikel om hur du kan få bukt med stopp i diskhon, vilken vi rekommenderar dig att läsa om du själv vill ta tag i problemet.

 

Ta hjälp av en fackman

Ibland händer det dock att man inte får bukt med problemet trots att man försöker med alla medel man kan. Om detta är fallet rekommenderar vi att du tar hjälp av en fackman som kan hjälpa dig att lokalisera och lösa problemet.

Om du är bosatt i Stockholmsområdet kan du med fördel ta hjälp av oss på Avloppsservice. Vi har över 15 års erfarenhet inom branschen, vilket innebär att vi har sett och gjort det mesta som rör fastighetsbelagda avloppsrör. Inte nog med detta så erbjuder vi även dygnet runt jour vid akuta fel.

Tveka inte heller på att höra av dig till oss vid eventuella frågor eller funderingar. Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08-25 17 32. Varmt välkommen!