Upplever du en dålig lukt från avloppet i duschen? Då är du inte ensam. Det är nämligen något som de allra flesta hushållen får uppleva förr eller senare. Med anledning av detta tänkte vi i denna artikel berätta mer om vad den dåliga lukten kan bero på, hur du går tillväga för att lösa det, samt vart du kan vända dig ifall problemet kvarstår.

Orsaker till dålig lukt i duschavloppet  

I de allra flesta hushållen används duschen frekvent. Speciellt om man är flera personer i hemmet. Vid varje duschtillfälle spolas det ner en mängd hår, hud- och fettavlagringar samt diverse kemikalier. Med andra ord saker som sakta men säkert börjar att täppa igen avloppet och så småningom resulterar i ett stopp i golvbrunnen.

Det finns dock andra möjliga orsaker till den dåliga doften från golvbrunnen. Har duschen inte använts på ett bra tag kan det vara så att brunnen har torkat ut. Eftersom de flesta använder sin dusch frekvent är detta dock inte lika vanligt.

En annan möjlig orsaken till doften är att det finns mögel i avloppet. De stora mängderna hår, hud- och fettavlagringar som ständigt spolas ner gör nämligen utrymmet till ett riktigt smultronställe för mögel. Även detta är dock en mindre vanlig orsak eftersom duschen används frekvent och därav inte ger möglet någon chans att fästa i rören.

Så får du bukt med den dåliga doften från duschen 

Så, hur gör man då för att bli kvitt den dåliga lukten från golvbrunnen i duschen? Detta varierar självklart beroende på vad uppkomsten är. Är det ett stopp som är orsaken så bör detta åtgärdas.

Ta bort eventuella hår- och tvålrester från silen. Lossa sedan på den för att komma åt brunnen. Placera gummihandskar på händerna och töm därefter brunnen från allt smuts som finns där. Sist men inte minst kan du spola ur den, låta ett propplösande medel verka i tiotalet sekunder, följt av ytterligare en urspolning.

Har den dåliga lukten orsakats på grund av att brunnen torkat ur eller också blivit hem till mögel, räcker det vanligtvis med att spola ur den regelbundet. Alternativt börja använda den som vanligt. I värsta fall kan du även använda ett propplösande medel.

Överlåt arbetet till Avloppsservice

Om du testat ovanstående metoder utan att få bukt med problemet, alternativt saknar tiden för att åtgärda det på egen hand, kan du med fördel vända dig till oss på Avloppsservice. Efter 20 års erfarenhet har vi sett och utfört det mesta.

Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08-25 17 32 om du behöver hjälp med ditt avlopp i duschen. Varmt välkommen!