Det är inte ovanligt att det förekommer en dålig doft från avloppet i hemmet. Oavsett om det gäller hus eller lägenhet, nytt eller gammalt. Vissa beskriver doften som att ”det luktar jord från avloppet”. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av möjliga orsaker till en sådan doft samt potentiella lösningar på problemet.

Orsaker till att det luktar jord från avloppet 

I de flesta hushåll används avloppen frekvent. Diskhon i köket används troligtvis mest och får utstå allt ifrån matfett och matrester till diverse kemikalier. Även duschen används i många fall flera gånger om dan, i vilken hudavlagringar, hår och tvålrester spolas ner. I samband med toalettbesöken används också handfatet i badrummet, vilket medför att hudavlaringar och tvålrester åker ner i avloppet.

Som du märker får våra avlopp utstå både det ena och det andra. Över tid leder detta till att avrinningen i avloppet begränsas. Alla avlagringar, hud- och hårvårdsprodukter gör nämligen att avloppet sakta men säkert täpps igen.

Det är också i samband med detta som den dåliga doften börjar att uppstå. Den doft som många brukar beskriva som jordig. Andra beskrivningar av den dåliga lukten är mögel och avföring.

Så blir du kvitt den dåliga doften

Beroende på vad som förorsakat den dåliga lukten och vilket avlopp det gäller, finns det olika lösningar på problemet. I nedanstående artiklar hittar du lösningar till respektive avlopp:

Överlåt arbetet till Avloppsservice

Om du läst våra respektive guider och testat metoderna i dessa, alternativt saknar den tid eller kunskap som krävs, kan du med fördel ta hjälp av oss på Avloppsservice. Efter mer än 20 år i branschen har vi hjälpt såväl företag som privatpersoner att bli kvitt stopp och dålig lukt i avloppet.

Vi arbetar i Stockholm med omnejd och erbjuder även jour dygnet runt. Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08-25 17 32 om du behöver hjälp med ditt avlopp. Varmt välkommen!