Har du upptäckt att vattnet inte rinner undan som det ska i golvbrunnen eller har du till och med råkat ut för ett totalt stopp? I denna artikel tänkte vi gå igenom en av de metoderna som kan användas för att få bukt med problemet – nämligen hur du använder rensband i golvbrunn.

Förebyggande åtgärder

Oavsett ifall det gäller golvbrunnen eller något annat avlopp i hemmet så är det alltid en fördel att jobba med förebyggande åtgärder. Framförallt så är det viktigt att tänka på vad man spolar ner i avloppet. När det kommer till din golvbrunn så kan det även vara en bra idé att regelbundet rensa den, speciellt om du har använt duschen och/eller badkaret till någon form av grov rengöring. Kanske har du rengjort smutsiga och jordiga stövlar, barnkläder eller liknande?

rensband golvbrunn

Vanliga orsaker till stopp 

Om du tänker efter så är det inte så konstigt att det ibland blir stopp i golvbrunnen. Tänk dig själv hur många i familjen som duschar varje dag och allt hår, tvål och schampo som då åker ner i avloppet. Allt detta hår fastnar då gradvis i avloppet och börjar sakta men säkert att blockera vattnet från att åka förbi. Detta byggs sedan på med tvål, schampo och andra hudvårdsprodukter.

Så använder du rensband 

När det kommer till stopp i avloppet så finns det många olika metoder som man kan använda sig utav, varav en är rensband. Ifall du har råkat ut för stopp i golvbrunnen, kan du följa nedanstående steg för att rensa den med hjälp av ett rensband:

  1. Börja med att ta bort silen som sitter ovanpå brunnen och som förhindrar att stora föremål faller ner i avloppet.
  2. Ta därefter bort allt hår och annat som samlats i brunnen. Här är det en fördel om du tar på dig ett par rejäla gummihandskar och använder dig utav händerna.
  3. Häll sedan i lite vatten och propplösande medel i brunnen. Låt det verka i 15-20 sekunder och fyll sedan på med vatten. Här är det viktigt att inte låta det propplösande medlet vänta för länge eftersom det då kan förvärra stoppet.
  4. Om stoppet fortfarande håller i sig kan du med fördel använda dig utav rensbandet för att försöka ta bort avlagringar längre ner i avloppet.

 

Ta hjälp av Avloppsservice

Om du har gjort ovanstående åtgärder och stoppet fortfarande håller i sig, beror det på att stoppet sitter väldigt hårt eller väldigt långt ner i avloppet. Vid dessa fall kan du med fördel ta hjälp av oss på Avloppsservice.

Vi har under 15 år hjälpt både företag och privatpersoner med de flesta typer av problem som rör fastighetsbelagda avloppsrör. En annan fördel med oss är att vi erbjuder jour dygnet runt för akuta problem.

Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08-25 17 32 om du behöver hjälp med ditt avloppsstopp. Varmt välkommen!