Chansen att råka ut för ett stopp i toaletten är relativt stor, speciellt om man har äldre rör. Många gånger kan dessa stopp dock lösas med relativt enkla och billiga metoder. I denna artikel tänkte vi berätta mer om en av dessa metoder, nämligen hur du använder ett rensband för att få bukt med stopp i toaletten.

rensband toalett

Som nämnts ovan är risken stor att man någon gång råkar ut för ett toalettstopp. Detta är såklart helt normalt, men skulle det vara så att man börjar detta på detta problem med jämna mellanrum bör man kontakta en professionell rörmokare för att undersöka rören.

Något som också kan vara värt att påpeka innan vi går vidare är att alltid sträva efter att förebygga stopp. För en del kanske det låter uppenbart, men det absolut bästa sättet att förebygga stopp är genom att tänka på vad man spolar ner i toaletten. Det enda som bör spolas ner är det som lämnar kroppen, samt papper som löses upp i vatten. Andra saker såsom hår, hygienartiklar och liknande ska slängas i papperskorgen.

 

Så använder du ett rensband 

Nu när vi har fått det mest grundläggande ur vägen tänkte vi berätta mer om hur du går tillväga för att använda ett rensband. Som du troligtvis är medveten om finns det en mängd olika verktyg man kan använda sig av för att få bukt med stopp i avloppet, men rensband är faktisk ett av de mest effektiva och prisvärda utav dem.

En annan stor fördel med rensband är att de är enkla och billiga att införskaffa. De finns nämligen på de allra flesta större byggvaruhus och vvs-butiker och kostar inte mer än 50-250 kronor. Trots att det är ett enkelt verktyg som kort och gott består av en stålvajer med krok, fjäder eller spiral på toppen är det som sagt väldigt effektivt.

Innan du använder ditt rensband i toaletten bör du dock tänka på att vara försiktig. Med tanke på att detta verktyg består av en stålvajer kan det nämligen skada porslinet om du inte är försiktig.

När du är redo att använda ditt rensband för du enkelt och försiktigt ner det i toaletten. För in vajern ändå tills det tar stopp. När du väl har hittat stoppet börjar du dra fram och tillbaka tills du har kommit igenom och tagit bort stoppet. Svårare än så är det inte!

 

Ta hjälp av Avloppsservice

Om du däremot har råkat ut för ett rejält stopp som inte går att åtgärda med ovanstående metod, kan du med fördel ta hjälp av oss på Avloppsservice. Ända sedan starten 1998 har vi hjälpt både privatpersoner och företag med det mesta som rör fastighetsbelagda avloppsrör. Ta hjälp av oss vid stopp i avloppet!

Tveka inte heller på att höra av dig till oss vid eventuella frågor eller funderingar. Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08-25 17 32. Varmt välkommen!