Har du råkat ut för stopp i avloppet eller andra problem som gör att du behöver spola avloppsrören? Då har du kommit helt rätt. I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du kan spola rör själv, samt hur du går tillväga om problemet inte löser sig.

 

När behöver man spola rören?

Kanske har ditt vatten plötsligt blivit stående i handfatet eller kanske har vattennivån i toalettstolen stigit kraftigt? I så fall har du råkat ut för stopp i avloppet, vilket innebär att det kan vara nödvändigt att spola avloppsrören.

Många gånger kan dock stoppet lösas med enklare metoder. Principen för all rensning är nämligen att man börjar med så enkla medel som möjligt och om dessa inte hjälper så tar man till andra metoder.

Du kan därför med fördel läsa våra tidigare artiklar där vi tipsar om hur du kan lösa avloppsstopp med enklare metoder:

Har du däremot testat alla metoder från dessa artiklar så kan det däremot vara dags att ge sig på lite tyngre metoder och spola rören.

 

Vilken typ av verktyg & maskin behövs?

Ifall du äger en högtryckstvätt från någon av de mer kända tillverkarna som Kärcher eller Fisher så finns det faktiskt särskilda rensslangar som du kan köpa. Självklart finns det även kraftfullare och mer professionella maskiner som också går att använda.

 

Hur gör man?

Innan du börjar att spola dina rör själv så bör du dock vara medveten om att du kan orsaka ännu mer stopp om du gör det på fel sätt. Om du aldrig har utfört denna typ av uppgifter tidigare så rekommenderar vi att man överväger att ta professionell hjälp.

Om du däremot vill utföra arbetet själv så är det allra bäst att börja från gatan sett in mot huset. På så sätt rinner vatten och eventuella stopp undan mot det rensade fria röret. Många har dock inte möjlighet att göra detta, vilket många gånger medför att man istället väljer första bästa renslucka. Problemet man riskerar att stöta på då är stopp, eftersom rensslangen spolar all smuts bakåt.

 

Ta hjälp av Avloppsservice

Som vi nämnde tidigare så rekommenderar vi att man överväger att ta professionell hjälp om man aldrig har utfört denna typ av uppgifter tidigare. Om du önskar hjälp med att spola dina rör kan du med fördel ta hjälp av oss på Avloppsservice.

Vi har arbetat inom branschen i över 15 år, vilket innebär att vi har sett och gjort det mesta när det kommer till fastighetsbelagda avloppsrör. Tveka därför inte på att höra av dig till oss ifall du önskar hjälp eller har några övriga frågor. Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08-25 17 32. Varmt välkommen!