Ifall du upplever dåliga dofter från avloppsrören eller också hör gurglande eller kluckande ljud, kan detta vara ett tecken på att du behöver spola avloppet.

Idag tar de flesta ett fungerande avlopp för givet och man vill allra helst kunna spola ner i stort sett vad som helst utan att behöva oroa sig för stopp. I och med att allt fler börjar att spola ner saker som inte hör hemma i avloppet, blir det också allt fler stopp. Tänk dig själv all olja, fett, kemikalier, matrester, hår och annat som spolas ner i våra avlopp dagligen.

När allt detta spolas ned så bildas det sakta men säkert avlagringar i rören, vilket så småningom gör att de slammas igen. När detta händer så leder det till stopp i avloppet och det är även då du kan stöta på problem som dålig dofter, konstiga ljud eller vatten som inte rinner undan som det ska. Något som i sin tur kan leda till allvarliga och kostsamma vattenskador.

Det går dock att förebygga dessa stopp på ett effektivt sätt genom spolning av avloppet.

 

Spola avlopp själv 

Att spola dina rör är en förebyggande åtgärd, vilken hjälper dig att undvika stopp samtidigt som du förlänger avloppssystemets livslängd. Lyckligtvis så är det möjligt att spola avlopp själv.

spolning av avlopp

Ifall du äger en högtryckstvätt från någon av de kända varumärkena som Kärcher eller Fischer så finns det faktiskt särskilda rensslangar som du kan köpa på de flesta byggvaruhus. Självklart finns det även mer kraftfullare maskiner, men dessa är dock lite svårare att få tag på. Ifall du vill veta hur du går tillväga för att spola rör själv, har vi sammanställt en egen guide för detta.

 

Kontakta Avloppsservice

Om du däremot saknar tid eller kunskap för att utföra denna typ av arbete själv, kan du med fördel ta hjälp av oss på Avloppsservice. Vi har över 15 års erfarenhet inom branschen och använder oss utav beprövade och skonsamma metoder som förlänger livslängden på dina avloppsrör.

Högtrycksspolning Stockholm

Metoden som vi använder oss av kallas för högtrycksspolning och innebär kort och gott att vi med ett högt tryck sprutar in hett vatten i avloppsrören. På så sätt lossnar samtliga beläggningar och smuts, så att du kan använda dem som vanligt igen.

Tveka därför inte på att höra av dig till oss ifall du önskar hjälp eller har några övriga frågor. Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08-25 17 32. Varmt välkommen!