Upplever du att det börjar bubbla i handfatet, att vattenavrinningen är sämre än vanligt eller att det luktar illa från avloppet? Då kan det vara dags att genomföra spolning av stammar. I denna artikel tänkte vi berätta mer om när det är dags att spola stammarna, hur det går till och vilka fördelarna är.

spolning av stammar

 

När är det dags för en stamspolning? 

Eftersom avlopp är något som ligger under marken och inte är synligt, kan det ibland vara svårt att veta när det är dags att ta till åtgärder såsom stamspolning. Det finns dock en del varningstecken du kan leta efter för att försäkra dig om att denna typ av åtgärd är nödvändig:

  • Om vattnet inte rinner undan som det ska.
  • Om det bubblar och låter konstigt från diskhon.
  • Om det blir stopp eller översvämning i avloppet.
  • Om det luktar illa från avloppet.

 

Fördelar med spolning av stammar

Så vilka är då fördelarna med att genomföra en stamspolning? Dels kan du bli kvitt de akuta problemen som dålig vattenavrinning, lukt eller oväsen från avloppet, samt stopp och/eller översvämningar. Inte nog med att du blir kvitt akuta problem så förlänger du även rörens livslängd och arbetar förebyggande för att sådana problem inte ska förekomma igen.

 

Hur ofta ska man genomföra stamspolning?

Oavsett om du stött på problem eller inte så rekommenderar vi att man spolar rör och stammar i fastigheten åtminstone var sjätte år. Beroende på fastighetens skick kan det ibland behövas oftare, medan man andra gånger kan vänta längre mellan gångerna.

Anledning till att man regelbundet bör spola stammarna är att man på så sätt arbetar förebyggande. Att vänta med spolningen till diverse problem med avloppet dyker upp, kan nämligen bli en dyr historia. Dessutom minimerar du risken för att läckage eller vattenskador ska uppstå, vilket man verkligen vill undvika.

 

Hur går en stamspolning till?

När du beställer en stamspolning dyker en spolbil upp till er fastighet. Spolbilen är utrustad med smidiga och kraftfulla slangvindor som förs in i avloppet och rengör rören med hjälp av hett vatten. Vattnet som används i rören är cirka 80 grader varmt och förs med ett väldigt högt tryck som avlägsnar smuts och beläggningar från rören.

 

Ta hjälp av Avloppsservice 

Om du är i behov av att spola rören, kan du med fördel ta hjälp av oss på Avloppsservice. Vi har arbetat med stamspolningar i Stockholmsområdet i över 15 år, under vilka vi har hjälpt både företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner med avloppsrelaterade problem.

Läs mer om vad som ingår i tjänsten under vår tjänstesida Stamspolning.

Högtrycksspolning Stockholm

Tveka inte på att kontakta vår trevliga och kunniga personal om du är i behov av akut hjälp eller har några ytterligare frågor. Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08-25 17 32, varmt välkommen!