Att råka ut för stopp i golvbrunnen är helt normalt och något som drabbar de flesta hushållen. Men vilka förebyggande åtgärder kan man ta för att förhindra att stopp uppstår och hur går man tillväga om man redan råkat ut för stopp i golvbrunnen? Vi ger dig svaren!

Stopp i golvbrunn

 

Förebyggande åtgärder

Golvbrunnen i dusch- och våtrum är vanligtvis mest utsatt och det är också där de flesta stöter på problem såsom stopp. Den allra vanligaste orsaken till dessa stopp är att hår och annat följer med ner i avloppet och brunnen. Något som sakta men säkert täpper igen vattenutgångarna och skapar stoppet. Det är dock inte enbart hår som orsakar problem i våtrum, även tvål och hudavlagringar fastnar.

Självklart kommer det alltid att följa med hårrester, tvål och hudavlagringar i brunnen, men ett bra tips är att ta bort det hår som fastnar vid silen. På så sätt följer i alla fall mindre hår ner i brunnen. Det är också en bra idé att regelbundet rensa brunnen för att förhindra ett större stopp.

 

Så rensar du golvbrunnen

Om du regelbundet rensar brunnen kan du som sagt förhindra ett större problem som inte går att lösa på egen hand. Även om du råkat ut för ett stopp kan det ibland lösas genom att enkelt rensa golvbrunnen. Nedan berättar vi hur du går tillväga för att göra just detta:

1. Börja med att ta bort hår, tvålrester och annat från silen. Lyft sedan bort silen för att komma åt brunnen.

2. När du väl förflyttat silen kan det vara en bra idé att ta på sig gummihandskar för att ta bort allt hår och tvål som fastnat i brunnen.

3. När allt som inte ska vara i golvbrunnen är borttaget kan du hälla i lite varmt vatten, följt av ett propplösande medel. Låt det verka i drygt 10 sekunder och fyll sedan på med varmt vatten.

Tänk dock på att inte låta det propplösande medlet verka för länge eftersom det då kan förvärra stoppet.

4. Om stoppet fortfarande sitter i efter du använt det propplösande medlet, kan du med fördel använda dig utav ett rensband.

 

Ta hjälp av ett proffs 

Om du testat ovanstående metoder och fortfarande har problem, är det dags att ta kontakt med en fackman. Bor du i Stockholm kan du med fördel ta hjälp av oss på Avloppsservice. I över 15 år har vi hjälpt både privatpersoner och företag med det mesta som rör fastighetsbelagda avloppsrör, inte minst med stopp i avloppet!

Tveka inte heller på att höra av dig till oss vid eventuella frågor eller funderingar. Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08-25 17 32. Varmt välkommen!