Ett toalettstopp är någonting som de allra flesta bostadsägare råkar ut för någon gång i livet. I de allra flesta fall beror stopp i toaletten på för mycket papper som spolats ner. Men hur går man egentligen tillväga för att lösa detta problem? I denna artikel ger vi dig svaret!

stopp i toaletten för mycket papper

 

Metod 1 för att bli kvitt toalettstoppet – skapa tryck

Det allra första du kan göra för att försöka bli av med stoppet i toaletten, är att skapa tryck med hjälp av vatten. Det enda du behöver göra är att fylla en hink, förslagsvis 10 liters, med vatten och sedan hälla ner det i toaletten från så hög höjd som möjligt. Stå på en stol eller håll bara armarna så högt upp som möjligt.

Genom att göra detta skapas ett tryck i toaletten, vilket förhoppningsvis gör att stoppet försvinner.

 

Metod 2 för att bli kvitt toalettstoppet – vaskrensare

En annan metod som effektivt tar bort toalettstopp som orsakats av för mycket papper, är vaskrensaren. En vaskrensare bör finnas i alla hushåll då det är ett både effektivt och mångsidigt verktyg som kan användas för att bli kvitt avloppsstopp i såväl toaletten som köksvasken.

När du ska använda den i toaletten bör du sikta in den mot toalettstolens avloppskrök. Tryck fast sugproppen ordentligt vid kröken och spola därefter en gång. Därefter för du rensaren fram och tillbaka ett flertal gånger. Om stoppet inte sitter allt för långt ner bör de nu ha släppt!

 

Metod 3 för att bli kvitt toalettstoppet – rensband 

Sist men inte minst tänkte vi tipsa om ett annat effektivt verktyg som hjälper dig att bli kvitt stopp i toaletten – nämligen rensbandet.

Ett rensband är också ett verktyg som bör finnas i var mans hem. Det är ett både billigt och effektivt litet redskap som går att införskaffa på de flesta byggvaruhus för drygt hundralappen. Vissa bygger även sitt eget rensband med hjälp av klädgalgar eller ståltråd.

För att använda rensbandet för du enkelt och försiktigt ner det i toaletten. När du känner att det tar emot börjar du att dra det fram och tillbaka för att försöka få pappret att försvinna.

 

Ta hjälp av Avloppsservice 

Ibland händer det däremot att stoppet sitter allt för långt ner i rören, vilket gör att man inte kan bli kvitt det med hjälp av ovanstående metoder. Ifall du testat ovan nämnda metoder eller inte har tid att ta hand om toalettstoppet på egen hand, kan du med fördel ta hjälp av oss på Avloppsservice.

Vi har över 15 års erfarenhet av att hantera alla typer av avloppsproblem, vilket självklart inkluderar stopp i toaletten orsakat av för mycket papper. Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08-25 17 32 ifall du behöver hjälp eller några frågor. Välkommen!