Varför bubblar det i duschen när man spolar?

Har du stött på problem med avloppet? Mer bestämt att det bubblar i duschen när du spolar i toaletten eller handfatet? Då har du hittat helt rätt. I denna artikel tänkte vi berätta mer om vad som kan vara orsaken till problemet, hur du går tillväga för att lösa det, samt hur vi på Avloppsservice kan bistå med hjälp!

läs mer

Golvbrunn rinner över – orsaker och lösningar

Golvbrunnen tenderar att skapa mycket huvudvärk hos bostadsägare. Både i lägenheter, radhus och hus. Ett vanligt problem som många upplever är att golvbrunnen rinner över. Det vill säga att vattnet inte rinner undan. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om vad ett sådant problem kan bero på, samt hur du går tillväga för att få bukt med detta. Dessutom berättar vi hur du bör agera ifall du inte kan lösa problemet på egen hand!

läs mer

Det luktar jord från avloppet – vad beror det på?

Det är inte ovanligt att det förekommer en dålig doft från avloppet i hemmet. Oavsett om det gäller hus eller lägenhet, nytt eller gammalt. Vissa beskriver doften som att ”det luktar jord från avloppet”. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av möjliga orsaker till en sådan doft samt potentiella lösningar på problemet.

läs mer

Dålig lukt från avlopp i dusch – orsak och lösning

Upplever du en dålig lukt från avloppet i duschen? Då är du inte ensam. Det är nämligen något som de allra flesta hushållen får uppleva förr eller senare. Med anledning av detta tänkte vi i denna artikel berätta mer om vad den dåliga lukten kan bero på, hur du går tillväga för att lösa det, samt vart du kan vända dig ifall problemet kvarstår.

läs mer

Så gör du för att rengöra vattenlås till tvättmaskin

Vi har i en tidigare artikel berättat hur du går tillväga för att rensa vattenlås i kökshon och badrumshandfatet. För att fortsätta på den inslagna vägen tänkte vi i denna artikel dela med oss av en steg-för-steg guide på hur du går tillväga för att rengöra vattenlåset till tvättmaskinen.

läs mer

Så gör du för att lösa fett i avlopp

Visste du att majoriteten av avloppsstoppen i de svenska hushållen härstammar från fett som spolats ner i rören? Låt oss prata mer om detta problem, samt hur man bäst går tillväga för att lösa det.

läs mer

Rensa avlopp i duschkabin – så gör du!

Precis som andra avlopp i hemmet är det inte ovanligt att det i anslutning till duschkabinen blir tätt och därav behöver rensas. Helst ska man även göra detta innan det blir stopp, vilket många tyvärr missar. Men hur gör man egentligen för att rensa avloppet i duschkabinen? I denna artikel tänkte vi ge dig svaret!

läs mer

Stopp i toaletten pga för mycket papper – så löser du det

Ett toalettstopp är någonting som de allra flesta bostadsägare råkar ut för någon gång i livet. I de allra flesta fall beror stopp i toaletten på för mycket papper som spolats ner. Men hur går man egentligen tillväga för att lösa detta problem? I denna artikel ger vi dig svaret!

läs mer

Propp i avloppet – så löser du det!

Om du upplever att vattnet inte rinner undan som det ska, eller också inte rinner undan alls, kan detta vara ett tecken på att du har råkat ut för en propp i avloppet. Som tur är finns det både enkla och billiga lösningar att ta till, vilka många gånger räcker för att bli kvitt problemet. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du kan ta hand om en propp i avloppet på egen hand, samt var du kan vända dig om du mot förmodan inte skulle bli kvitt problemet!

läs mer

Tätt i avloppet – orsaker & lösningar

Upplever du att det är tätt i avloppet, att vattnet inte rinner bort som det brukar göra? Då kan det vara så att du snart kommer att råka ut för ett avloppsstopp. I denna artikel tänkte vi berätta mer om vad som kan vara orsaken till att det är tätt i avloppet, hur du kan gå tillväga för att få bukt med problemet på egen hand, samt vart du kan vända dig om du inte kan eller vill lösa det själv!

läs mer