Ett stopp i avloppet är något som drabbar de flesta – oavsett ifall det är i toaletten eller diskhon. För att enkelt åtgärda problemet, kan du med fördel använda dig utav en vaskrensare. I denna artikel tänkte vi därför gå igenom hur du går tillväga för att rensa avloppet med en vaskrensare.

Om du följt våra tips och råd sedan innan är du troligtvis medveten om att vi pratat mycket om hur man åtgärdar stopp i avloppen. Vi har däremot inte pratat värst mycket om hur du kan rensa avloppen med en vaskrensare. Notera dock att denna metod lämpar sig bäst vid stopp i toaletten eller diskhon.

 

Vaskrensare toalett  

Till att börja med så vill vi passa på att ge en uppmaning till alla hus- eller lägenhetsägare att införskaffa en vaskrensare. Du vet nämligen aldrig när ett stopp i avloppet inträffar och en rensare av denna typ kan faktiskt vara en räddare i nöden. En annan fördel är att du kan hitta denna typ av verktyg för under hundralappen i de flesta matvarubutiker eller byggvaruhus.

vaskrensare

Om du har råkat ut för stopp i toaletten så gör du på följande sätt:

  1. Ta din rensare och placera sugproppen mot kröken i toaletten
  2. Tryck därefter fast sugproppen
  3. Spola
  4. Dra sedan rensaren upp och ned
  5. Proppen har (förhoppningsvis) släppt!

 

Vaskrensare i diskhon 

Som vi nämnde tidigare så kan en rensare inte enbart användas i toaletten utan den passar även alldeles utmärkt att användas vid stop i diskhon. Gör på följande sätt:

  1. Ifall du har en delad diskho så placerar du proppen i den ena hon och tappar upp lite vatten.
  2. Placera därefter vaskrensaren i den motsatta hon och fyll även där på med lite vatten.
  3. Dra sedan rensarens skaft upp och ned för att skapa en luftrörelse i rören och vattenlåset.
  4. Avslutningsvis så kan du spola rejält med vatten i båda hoarna.

 

Ta hjälp av Avloppsservice 

Ibland händer det dock att stoppet sitter längre ner i rören, vilket gör att det inte går att lösa på egen hand. Om detta är fallet så kan du med fördel ta hjälp av oss på Avloppsservice.

Vi har under 15 år hjälpt både företag och privatpersoner med de flesta typer av problem som rör fastighetsbelagda avloppsrör. En annan fördel med oss är att vi erbjuder jour dygnet runt för akuta problem.

Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08-25 17 32 om du behöver hjälp med ditt avloppsstopp. Varmt välkommen!