Hetvattenspolning

Rengör snabbt och enkelt med en hetvattenspolning!

Är det dags att rengöra köksavloppet? Driver du en restaurang som måste rengöras från fett och smuts i vissa utrymmen? Då kan en hetvattenspolning vara ett alternativ. Vi på Avloppsservice erbjuder hetvattenspolning åt både privatpersoner och företag i hela Stockholmsområdet.

Hetvattenspolning är en effektiv metod

När man hetvattenspolar innebär det kort och gott att man spolar någonting rent med hett vatten och med högt tryck. Detta är en metod som effektivt spolar bort beläggningar som till exempel fett som fäst sig i rören, då det heta vattnet gör så att fettet smälter och spolas bort.

Vi är utrustade med anpassade munstycken vilket gör det lättare för oss att nå hela vägen med utrustningen så att vi ordentligt kan rengöra avloppsledningarna.

Spola regelbundet

Du vinner så mycket på att regelbundet underhålla avloppen. Om du då och då låter avloppen spolas rena med hett vatten förbygger du krävande problem så som stopp och översvämningar. Regelbunden hetvattenspolning förlänger även rörens livslängd.

När behöver jag en hetvattenspolning?

Upplever du att avrinningen försämras och att det lättare uppstår översvämning? Det beror då på att beläggningar i rören fått växa och därmed börjat täppa till rören. Då är en hetvattenspolning ett bra alternativ för att effektivt spola bort de beläggningar som orsakar problem. Andra symtom på att avloppet måste spolas rent är när det bubblar och kluckar ur exempelvis diskhon.

En hetvattenspolning är även lämplig vid sanering av fett och smuts i exempelvis en restaurangmiljö som utsätts för mycket fett från matlagning, eller i industrier som kan bli ordentligt nersmutsat.

Har ledningarna frusit? Vi använder oss ibland även av en hetvattenspolning för att tina upp frusna ledningar eller andra frusna material.

Jour vid akuta stopp i avloppet

Ibland uppstår akuta avloppsstopp och då är vi snabbast på plats. Ring oss på 08 25 17 32 om du råkar ut för ett akut stopp, så skickar vi närmsta bil på en gång. Vi erbjuder jour dygnet runt.