Stamspolning

Stamspolning och stamrensning i Stockholm

Underhåll avloppsstammarna regelbundet med en stamspolning. Du förebygger då kostsamma problem och obehag med dina avlopp som stopp och översvämningar. En stamspolning förlänger även rörens livslängd. Vi rekommenderar att stammarna bör spolas åtminstone var sjätte år.

Vi på Avloppsservice hjälper både privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar i Stockholmsområdet med allt inom stamspolningar.

Därför är stamspolning och stamrensning viktigt

På grund av lägre temperaturer på tvätt- och diskvatten och mängden kemikalier i avloppsvattnet, så växer stammarna snabbare igen idag än förr. Om rören inte underhålls med jämna mellanrum växer stammarna igen vilket kan leda till stopp i avloppet samt dålig lukt.

Så går en stamspolning och stamrensning till

När du beställer en stamspolning från Avloppsservice kommer vi med vår spolbil som är försedd med smidiga och rena slangvindor. En stamspolning utförs med hett vatten på runt 80 grader som spolas in i rören med högt tryck – högtrycksspolning. Det varma vattnet avlägsnar smuts och andra avlagringar som med tiden samlats på insidan av rören.

Då en stamspolning endast sker med hjälp av hett vatten gör den ingen åverkan på miljö eller inredning. Med en stamspolning förebygger du eventuella skador och problem och sparar därmed både pengar och slipper undan obehag. Regelbunden stamspolning bevarar rörens kvalité och därmed deras livslängd.

Vad ingår i stamspolning och stamrensning hos Avloppsservice?

Vi sköter gärna avisering och kommunikation med den boende och skulle denne inte vara hemma gör vi även en andra avisering. Vi byter vattenlås och erbjuder pluggar till avloppsbrunnar om det så önskas. Har du övriga funderingar kring stamspolning och stamrensning? Tveka inte att höra av dig så berättar vi mer.

När kan jag behöva stamspolning?

En stamspolning bör ske regelbundet åtminstone var sjätte år så att du förebygger större problem och obehag med avloppet. Olika symtom som översvämning och försämrad avrinning kan behöva åtgärdas med en stamspolning. Likaså om det bubblar och kluckar från avloppen så kan stamspolning vara en bra åtgärd.

Jour vid akuta stopp

Ibland uppstår akuta avloppsstopp och då finns vi alltid till hands oavsett tid på dygnet. Vid akut stopp i avloppet, ring oss på 08 25 17 32 så skickar vi närmsta bil.