Stopp i avloppet?

Har du råkat ut för stopp i avloppet? Vi rensar avlopp i hela Stockholmsområdet. Det gör vi alla någon gång och det kan bero på många olika saker. Vi hjälper dig med ditt avloppsstopp och erbjuder även jour för akuta stopp. Vi är snabbast på plats!

Vad beror stopp i avloppet på?

Inga avloppsrör är underhållsfria och stopp kommer att ske någon gång om du inte ser efter dem. Vanligtvis orsakas avloppsstopp av fett och smuts som med tiden samlats och fått växa i rören. Underhåll dina rör så undviker du översvämning eller vattenskador vilket kan kräva flera och mer kostsamma ingrep.

När behöver jag rensa mina avlopp?

Om det lättare blir översvämning och avrinningen försämras så är det dags att rensa och spola rent avloppen. Bubblar och kluckar det från diskhon, eller känner du dålig lukt från avloppen? Då är det också ett tecken på att avloppen behöver spolas rena och rensas från smuts som täpper till. Underhåll avloppen emellanåt så slipper du större problem och skador samt akuta stopp.

 Jour vid akuta stopp i avloppet

Ibland uppstår akuta avloppsstopp och då är vi snabbast på plats. Ring oss på 08 25 17 32 om du drabbas av ett akut stopp så skickar vi närmsta bil på en gång. Vi erbjuder jour dygnet runt så du kan känna dig trygg och dricka en god kopp kaffe istället

Att tänka på

Genom att hela tiden ha i åtanke hur du hanterar dina avlopp kan risken för rejäla stopp minimeras. Var till exempel observant på vad du slänger i diskhon – det är ju främst förbrukat vatten som avloppet är till för. Om avloppet utsätts för onödigt stora påfrestningar kommer det någon gång att bli stopp.

Skölj ur i diskhon eller i duschavloppet då och då med hett vatten så att du löser upp de smuts- och fettlagringar som sätter sig i rören. Golvbrunnen i duschen måste bli rensat från hår och tvål som lätt kan täppa igen i rören.