Tips & Råd

Avloppslukt från toalettstol – orsak & lösning

Upplever du att det luktar illa från din toalettstol? Kanske att det till och med finns en avloppslukt? Då har du hamnat helt rätt. Vi tänkte nämligen berätta mer om vad detta problem kan bero på, hur du går tillväga för att lösa det samt hur vi på Avloppsservice kan bistå med hjälp.

Vad är stamspolning?

Regelbunden stamspolning är något som rekommenderas för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Men vad innebär det egentligen? Vi går igenom vad stamspolning innebär och varför det är så viktigt.

Vattenlås under handfat läcker – så löser du det

Avloppsrelaterade problem är vanligt förekommande. Det är någonting som alla kommer att stöta på förr eller senare. Ibland händer det att man har stopp i avloppet medan det andra gånger kan handla om att det läcker från vattenlåset under handfatet. I denna artikel tänkte vi reda ut för vad det sistnämnda problemet kan bero på, samt hur du går tillväga för att lösa det.

Varför bubblar det i duschen när man spolar?

Har du stött på problem med avloppet? Mer bestämt att det bubblar i duschen när du spolar i toaletten eller handfatet? Då har du hittat helt rätt. I denna artikel tänkte vi berätta mer om vad som kan vara orsaken till problemet, hur du går tillväga för att lösa det, samt hur vi på Avloppsservice kan bistå med hjälp!

Så gör du för att rengöra vattenlåset till tvättmaskinen

Vi har i en tidigare artikel berättat hur du går tillväga för att rensa vattenlås i kökshon och badrumshandfatet. För att fortsätta på den inslagna vägen tänkte vi i denna artikel dela med oss av en steg-för-steg guide på hur du går tillväga för att rengöra vattenlåset till tvättmaskinen.

Rensa avlopp i duschkabin – Så gör du

Precis som andra avlopp i hemmet är det inte ovanligt att det i anslutning till duschkabinen blir tätt och därav behöver rensas. Helst ska man även göra detta innan det blir stopp, vilket många tyvärr missar. Men hur gör man egentligen för att rensa avloppet i duschkabinen? I denna artikel tänkte vi ge dig svaret!

Tätt i avloppet – orsaker & lösningar

Upplever du att det är tätt i avloppet, att vattnet inte rinner bort som det brukar göra? Då kan det vara så att du snart kommer att råka ut för ett avloppsstopp. I denna artikel tänkte vi berätta mer om vad som kan vara orsaken till att det är tätt i avloppet, hur du kan gå tillväga för att få bukt med problemet på egen hand, samt vart du kan vända dig om du inte kan eller vill lösa det själv!

Dålig lukt i avlopp – orsak & lösning

Upplever du dålig lukt från avloppet? Då är du inte ensam! Illaluktande avlopp är nämligen någonting som de flesta hemägare någon gång får uppleva. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss om möjliga orsaker till den dåliga lukten, knep du kan använda för att bli kvitt den, samt hur du går tillväga om du inte får bukt med problemet!

Husmorstips vid stopp i avlopp

Ett avloppsstopp är någonting som alla bostadsägare någon gång får uppleva. Som tur är finns det många gånger enkla och kostnadseffektiva metoder som gör att du kan få bukt med problemet. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av husmorstips vid stopp i avlopp!

Rensa avlopp i badkar – så gör du

Likt golvbrunnen i duschen, handfatet och andra avlopp i hushållet kan det även bli stopp i badkaret. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du med både enkla och billiga medel kan rensa avlopp i badkar, samt hur du går tillväga om du mot förmodan inte får bukt med stoppet.

Vanliga orsaker till stopp i golvbrunn

Att råka ut för stopp i golvbrunnen är helt normalt och något som drabbar de flesta hushållen. Men vilka förebyggande åtgärder kan man ta för att förhindra att stopp uppstår och hur går man tillväga om man redan råkat ut för stopp i golvbrunnen? Vi ger dig svaren!

Tillverka din egen propplösare till avlopp

De allra flesta bostadsägare stöter någon gång på stopp i avloppet. För att få bukt med problemet finns en mängd olika metoder. I denna artikel tänkte vi berätta hur du kan tillverka din egen propplösare, vilket kan hjälpa dig att få bort ett eventuellt stopp i avloppet.

Rensa handfat – Så gör du

Upplever du att vattnet inte rinner undan som det ska i handfatet? Eller kanske har det till och med blivit totalt stopp? Då är det dags att genomföra en rensning. I denna artikel tänkte vi därför gå igenom hur du går tillväga för att rensa handfat själv, men också hur du gör om problemet kvarstår.

Rensa vattenlås – Så gör du

Upplever du att det har börjat att lukta illa från rören i badrummet eller köket? Eller har du till och med råkat ut för stopp? Då kan det vara hög tid att rengöra vattenlåset. I denna artikel tänkte vi därför gå igenom hur du enkelt kan rensa vattenlåset själv.

Spola rör själv – Så gör du

Har du råkat ut för stopp i avloppet eller andra problem som gör att du behöver spola avloppsrören? Då har du kommit helt rätt. I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du kan spola rör själv, samt hur du går tillväga om problemet inte löser sig.

Filma avlopp själv – Så gör du

Du kanske har hört talas om att man brukar filma avlopp, även kallat rörinspektion, men varför gör man egentligen det? Och hur går man tillväga för att filma avloppet själv? I denna artikel ger vi dig svaren.

Avluftning av avlopp – Så fungerar det

Upplever du dålig lukt från avloppet? Eller kanske har du ett avlopp som fungerar lite halvdant? I så fall kan ditt avlopp vara dåligt ventilerat. I denna artikel kommer vi därför att gå igenom hur ett avlopp bör ventileras, samt varför det behövs.

Rensa avlopp med bakpulver – Så gör du

Behöver du rensa avloppet i hemmet? Då är denna guide helt rätt för dig. I denna artikel kommer vi nämligen att gå igenom hur du enkelt bär dig åt för att rensa avloppet med hjälp av bakpulver.

Rensa golvbrunn – Så gör du

När behöver man rensa golvbrunn? I denna artikel berättar vi mer om när du behöver rensa golvbrunnen samt hur du går tillväga för att göra det på egen hand.

Rensa köksavlopp

Om det luktar, kommer kluckande ljud från vasken eller om vatten inte rinner av som det ska så är det tydliga tecken på att avloppet behöver rensas. Låt oss berätta hur du gör!

Stopp i avloppsrör – Orsaker & lösningar

Vad gör man vid stopp i avloppsrör? Om du har stopp i handfatet, duschen eller någon annanstans så är du inte ensam. I denna guide kan du läsa om hur du kan rensa avloppet själv.